FOTO: Sieviete no mirušu cilvēku apģērba darina lācīšus, kas tuviniekiem ļauj pārdzīvot zaudējumu

Kad zaudējam mīļotu cilvēku, sāpes var būt nepanesamas, taču atmiņas par laiku, kad bijām kopā ar viņu, var būt ļoti dziedējošas, un tās var izraisīt visnejaušākās lietas: smarža, vieta, dziesma.

Lai mazinātu sērojošo tuvinieku bēdas, kāda sieviete Lielbritānijā šuj rotaļu lācīšus no mirušu cilvēku iecienīta apģērba, un viņas ideja ir ieguvusi plašu popularitāti interneta vidē.

Mērija Makinnesa cer, ka viņas tā dēvētie atmiņu lācīši piešķirs jaunu dzīvi drēbēm, kas vairs netiek nēsātas, un sniegs lielu mierinājumu tiem, kas skumst par mīļota cilvēka aiziešanu aizsaulē.

Talantīgā 21 gadus vecā sieviete ne tikai izmanto savos darinājumos mirušo cilvēku apģērbu, bet dažkārt tajos iestrādā arī aizgājēju rotaslietas un pat pelnus, vēsta britu tabloīds Metro.

Klientu atnestais apģērbs dažkārt arī tiek pāršūts, pievienojot tam īpašas kabatas, kurās glabāt vēstules un fotoattēlus, un, lai gan tas nav domāts kā rotaļlieta, Mērija pauž, ka viņa tās rada bērniem, lai palīdzētu pārvarēt grūtus laikus.

Rokdarbniece, kura darina mierinošās rotaļlietas teju sešus gadus, atzina, ka šis process var emocionāli smags.
“Nesen kāds 37 gadus vecs vīrietis lūdza man, lai līdz Ziemassvētkiem pagatavoju viņa 10 un 12 gadus vecajām meitām lācīšus kā dāvanu. Viņš uzstāja, ka samaksās visu cenu uzreiz, un papildus iedeva man 10 mārciņu, lūdzot, lai es rotaļlietas nosūtu viņa meitiņām,” pastāstīja Makinnesa.

Pēc viņas teiktā, izrādījās, ka vīrietim ir neārstējams vēzis, un gaidāmos Ziemassvētkus viņš nepieredzēs. “Es visu laiku raudāju, kad šuvu šos divus mazos lācīšus,” atklāja jauniete.

Mērijas sapņoja radīt kāzu kleitas un ir studējusi modes tehnoloģijas augstskolā. Pirmo atmiņu lācīti viņa izgatavoja pirms pieciem gadiem kā dāvanu draugam un pēc tam saņēma daudzus jaunus pasūtījumus.

“Es tos noraidīju, jo vēlējos koncentrēties uz mācībām universitātē un karjeru līgavu kleitu radīšanā,” viņa stāstīja.

Bet kopš viņa nolēma mainīt darbības virzienu un koncentrēties uz atmiņu lācīšiem, viņa nav atskatījusies pagātnē.

“Man patīk redzēt, kā mainās pasūtītāju sejas, kad viņi ierauga lācīšus, un es ļoti mīlu dzīvi. Es priecājos satikt savus klientus, kad viņi ierodas saņemt lācīšus – 80 procenti no viņiem izplūst asarās. Es domāju, tas ir tāpēc, ka apģērbi pie manis nonāk kā skumji atgādinājumi par pagātni, bet tad ir tā, it kā tie
būtu ieguvuši jaunu dzīvi,” viņa sacīja.

“Drēbes pārvēršas par kaut ko tādu, ko ir daudz pieņemamāk glāstīt un ar ko sarunāties. Saskaņā ar atsauksmēm atmiņu lācīši noteikti var palīdzēt sērošanas procesā,” viņa piebilda.

Makkinesa 2014.gadā izveidoja savu uzņēmumu ar sākuma kapitālu vien 10 britu sterliņu mārciņu apmērā. Jauniete tika atzīta par Lielbritānijas “Gada jauno uzņēmēju 2014”, kad viņa bija tikai 16 gadu.

Katrs uzņēmējas pagatavotais lācītis ir unikāls, daļa no tiem var sēdēt vai stāvēt.

Avots: en.newsner.com

Pievienot komentāru